Kultur

På riktigt

En av årets stora kulturhändelser är här: Tempofestivalen i Stockholm. Dokumentärfilmsfestivalen har växt explosionsartat när det gäller medie- och publikintresse. Redan från början visades det högintressanta filmer, nu efter sju år har programmet professionaliserats ytterligare och mängden av filmer kan vara svår att orientera sig i. En omskriven överraskning torde ändå vara den nya Alice […]

En av årets stora kulturhändelser är här: Tempofestivalen i Stockholm. Dokumentärfilmsfestivalen har växt explosionsartat när det gäller medie- och publikintresse. Redan från början visades det högintressanta filmer, nu efter sju år har programmet professionaliserats ytterligare och mängden av filmer kan vara svår att orientera sig i. En omskriven överraskning torde ändå vara den nya Alice och jag, av Rebecka Rasmusson, om en av vår tids intressantaste performancemänniskor Alice Timander. Den deltar i det nyinstiftade Tempo Documentary Award, prissumma 75000 kronor till bästa dokumentärfilm. Andra filmer som deltar i tävlingen är Rainer Hartlebs Alla mår bra, sista delen i Jordbrotrilogin, och den fantastiska Vikarien, av Åsa Blank och Johan Palmgren, om den idealistiske lärarvikarien Max. Festivalen börjar på tisdag den 8 november. För program: www.tempofestival.se

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga