Inrikes

Moderat vill köra ut nazister

I lördags demonstrerade Nationalsocialistisk front, NSF, i centrala Norrköping och Linköping. Polisen omhändertog och avlägsnade både nazister och motdemonstranter. Men allt oftare samlas NSF i Linköpings centrum för att demonstrera eller dela ut flygblad utan att polisen ingriper fastän tillstånd inte sökts. – Om inte det går så måste vi ändra lagen. Centrum är en […]

I lördags demonstrerade Nationalsocialistisk front, NSF, i centrala Norrköping och Linköping. Polisen omhändertog och avlägsnade både nazister och motdemonstranter. Men allt oftare samlas NSF i Linköpings centrum för att demonstrera eller dela ut flygblad utan att polisen ingriper fastän tillstånd inte sökts.

– Om inte det går så måste vi ändra lagen. Centrum är en plats där medborgarna ska känna sig trygga, men när nazisterna samlas där uppstår det en obehaglig stämning. Majoriteten av dem är heller inte härifrån, utan hitkörda. De framför avskyvärda åskådningar drygt 60 år efter nazismens fall och polisen borde agera mer offensivt och förpassa nazisterna från stadens centrala delar, säger Paul Lindvall.

Han menar att nazisterna närvaro leder till bråk och att många Linköpingsbor hört av sig till honom och berättat hur obehagliga de upplever samlingarna.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga