Inrikes

Kollektivavtal på 7-eleven

Efter flera månaders förhandlingar, samtidigt som Handels mobiliserat för konflik, kom beskedet: de anställda på 7-eleven får kollektivavtal och därmed rätt till både bättre semesterersättning och till avtalspension. Avtalet innebär att Reitan servicehandel, som äger licsenserätten till butikskedjan Norden, kommer att uppmana butikernas franchise-tagare att skriva kollektivavtal. – Det är en av Handels viktigaste förhandlingsframgångar […]

Efter flera månaders förhandlingar, samtidigt som Handels mobiliserat för konflik, kom beskedet: de anställda på 7-eleven får kollektivavtal och därmed rätt till både bättre semesterersättning och till avtalspension. Avtalet innebär att Reitan servicehandel, som äger licsenserätten till butikskedjan Norden, kommer att uppmana butikernas franchise-tagare att skriva kollektivavtal.

– Det är en av Handels viktigaste förhandlingsframgångar i modern tid, säger Handels andre vice ordförande Tommy Tillgren till Handelsnytt och jämför med förbundets seger över den amerikanska leksaksjätten Toys R Us 1995.

Reitan servicehandel vill inte avslöja hur mycket pengar uppgörelsen kommer att kosta dem. Multinationella Seven and I, som äger amerikanska 7-eleven Inc, hade 2005 en försäljning på 240 miljarder kronor.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga