Utrikes

Chavez får kritik

Kvinnogrupper och vänsterpartier kritiserar att Venezuelas president Hugo Chávez omfamnat Mahmoud Ahmadinejdad offentligt och refererat till Iran som en ”heroisk nation” och ”revolutionärt”, enligt Znet. ”Naturligtvis ska Chávez fördöma alla USA:s militära hot mot Iran. Men det finns ingen ursäkt för att solidarisera sig med en teokratisk regim som behandlar kvinnor som undermänniskor”, skriver Jennifer […]

Kvinnogrupper och vänsterpartier kritiserar att Venezuelas president Hugo Chávez omfamnat Mahmoud Ahmadinejdad offentligt och refererat till Iran som en ”heroisk nation” och ”revolutionärt”, enligt Znet.

”Naturligtvis ska Chávez fördöma alla USA:s militära hot mot Iran. Men det finns ingen ursäkt för att solidarisera sig med en teokratisk regim som behandlar kvinnor som undermänniskor”, skriver Jennifer Fasulo från Women´s news.

Irans arbetarkommunistiska parti uttrycker i ett uttalande sin uppskattning för Chávez reformer i Venezuela, men kritiserar skarpt att han ”rullar ut röda mattan för den Islamiska republikens mordiska ledare under förevändningen av antiimperialism”.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984