Inrikes

Dubblerad fackavgift väntar

När den borgerliga regeringen vill tjäna 14 miljarder på höjd avgift till a-kassan och slopade skattesubventioner får en och en halv miljon svenskar dubbelt så hög fackavgift. Det kan bli följden av den budgetproposition som den nya regeringen presenterar på måndag. Siffrorna har räknats fram av Arbetslöshetskassornas samorganisation. De som drabbas värst och får räkna […]

När den borgerliga regeringen vill tjäna 14 miljarder på höjd avgift till a-kassan och slopade skattesubventioner får en och en halv miljon svenskar dubbelt så hög fackavgift. Det kan bli följden av den budgetproposition som den nya regeringen presenterar på måndag.

Siffrorna har räknats fram av Arbetslöshetskassornas samorganisation.

De som drabbas värst och får räkna med en fördubblad avgift framöver är medlemmar i Byggnads, Hotell- och Restaurang, Livs, Fastighets, IF Metall och HTF. Men alla som är medlemmar i en a-kassa kan räkna med rejäla höjningar.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga