Inrikes

Aktivitetshus växer ur lokalerna

I lördags höll Urbana kulturföreningen öppet hus och kick off för höstterminen. 1 100 kulturaktivister i Malmö har genom gamla industrilokaler i Södra Innerstan fått mer utrymme att samsas på. Kulturföreningen växer så det knakar, i det nya Aktivitetshuset finns nu plats för fotolabb, cirkusskola, söndagscafé, feministkör, t-tröjetryck, filmkvällar, cykelverkstad, barnverksamhet, Fitt crew breakdance, boxning, […]

I lördags höll Urbana kulturföreningen öppet hus och kick off för höstterminen. 1 100 kulturaktivister i Malmö har genom gamla industrilokaler i Södra Innerstan fått mer utrymme att samsas på. Kulturföreningen växer så det knakar, i det nya Aktivitetshuset finns nu plats för fotolabb, cirkusskola, söndagscafé, feministkör, t-tröjetryck, filmkvällar, cykelverkstad, barnverksamhet, Fitt crew breakdance, boxning, styrketräning, konserter, fester och en biblioteksverksamhet där man byter böcker med varandra.

Johanna Isaksson är en av de aktiva i föreningen.
– Aktivitetshusets verksamhet vilar på två principer – självverksamhet och billiga medlemsavgifter. Man betalar medlemskap för ett år och kan då engagera sig i vilken grupp man vill eller starta en egen. Vi har fria händer i de här lokalerna och har målat alla väggar själva. Och även om vi försöker ta de flesta beslut under stormöten så händer det spontana saker hela tiden. Den där väggen dök plötsligt upp igår, säger Johanna Isaksson och pekar på en vägg som skiljer kafét från ett pingisbord.

Hon vill att aktivitetshuset ska vara som ett andra hem för medlemmarna.

– Ett vardagsrum och samtidigt ett centrum för utövare av alternativ kultur.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga