Utrikes

Massgripanden i Zimbabwe

Kravallpolis slog till mot alla försök från den zimbabwesiska fackfederationen ZCTU att demonstrera under onsdagen förra veckan. I hela landet syntes polis ute på gatorna och så fort en grupp började samlas omringades den, rapporterar SW Radio Africa via nättidningen Labourstart. Runt 250 personer greps, varav flera av ZCTU:s ledare men även åskådare som av […]

Kravallpolis slog till mot alla försök från den zimbabwesiska fackfederationen ZCTU att demonstrera under onsdagen förra veckan. I hela landet syntes polis ute på gatorna och så fort en grupp började samlas omringades den, rapporterar SW Radio Africa via nättidningen Labourstart. Runt 250 personer greps, varav flera av ZCTU:s ledare men även åskådare som av misstag hamnat innanför inringningarna. Demonstrationerna riktade sig mot låga löner, hög inflation och bristen på behandling för aidssjuka.
Under fredagen satt fortfarande 92 demonstrationsdeltagare fängslade. Flera av dem misshandlades vid gripandet och senare i fängelset, enligt Internationella federationen för fria fackföreningar, ICFTU.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga