Inrikes

Manpower backar efter blockad

Konflikten gäller SAC-medlemmen Daniel Sandnor. Efter att ha kommit försent till arbetet under sin pappaledighet varslades han om uppsägning från sin anställning på Manpower i somras.– Det handlar om två konflikter som vi driver parallellt. Den ena rör varslet om uppsägning. Det andra är ett lagbrott, i och med att den första uppsägningen i juli […]

Konflikten gäller SAC-medlemmen Daniel Sandnor. Efter att ha kommit försent till arbetet under sin pappaledighet varslades han om uppsägning från sin anställning på Manpower i somras.
– Det handlar om två konflikter som vi driver parallellt. Den ena rör varslet om uppsägning. Det andra är ett lagbrott, i och med att den första uppsägningen i juli skedde via telefon. Manpower vill inte kännas vid att så var fallet, de nekar helt. Vi har ställt skadeståndskrav på 30000 kronor för LS och 30000 för medlemmen, säger Elisabeth Skoglund, förhandlare för Borås LS.

– Anledningen till att vi har vidtagit så kraftiga åtgärder är det som hänt tillbaka i tiden. Det är inte första gången som Manpower behandlar arbetstagare på det här viset. Den nu aktuella medlemmen har till exempel blivit varslad om uppsägning tre gånger.
Blockaderna som genomförs nu i veckan kommer riktas mot företagets kontor, samt arbetsplatser som köper personal från Manpower.
– Det leder ingen vart att gulla med dem. Arbetsköparna ska veta att det blir jävligt jobbigt för dem om de fortsätter att behandla oss på det här viset, säger Elisabeth Skoglund.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga