Inrikes

Ja-kampanj hoppas på centern

Moderaterna hotar att stoppa trängselavgifterna och hänvisar till de folkomröstningar som hållts i fjorton borgerligt styrda kommuner i Stockholms län. Där blev det nej till avgifterna.Magnus Nilsson från Naturskyddsföreningen tycker inte att kranskommunerna ska kunna bestämma över Stockholmstrafiken.– Jag tycker att den matematiska approachen är dödfödd. I omröstningarna i de andra kommunerna har väljarna till […]

Moderaterna hotar att stoppa trängselavgifterna och hänvisar till de folkomröstningar som hållts i fjorton borgerligt styrda kommuner i Stockholms län. Där blev det nej till avgifterna.
Magnus Nilsson från Naturskyddsföreningen tycker inte att kranskommunerna ska kunna bestämma över Stockholmstrafiken.
– Jag tycker att den matematiska approachen är dödfödd. I omröstningarna i de andra kommunerna har väljarna till och med fått ta ställning till en annan fråga. Man ville helt enkelt manipulera omröstningen så att situationen blir så rörig som möjligt. Ja-sidan har inte ens haft någon kampanj ute i kranskommunerna. Det vi får hoppas på är att centern nu sätter ner foten.
Elva kommuner i länet med röd-grön ledning folkomröstade inte om trängselavgifter i Stockholm, däribland Botkyrka, Huddinge, Järfälla och Södertälje.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga