Inrikes

SAC blockerar Manpower

I Stockholm, Kalmar och Malmö har LS av SAC hållit blockader till stöd för Borås LS konflikt med bemanningsföretaget Manpower. Blockaderna har stängt ute personalen från Manpowers kontor. På andra orter har flygblad delats ut.Konflikten började med att Manpower sade upp SAC-medlemmen Daniel Sandor.– Först vägrade de erkänna att de hade sagt upp honom. Sedan, […]

I Stockholm, Kalmar och Malmö har LS av SAC hållit blockader till stöd för Borås LS konflikt med bemanningsföretaget Manpower. Blockaderna har stängt ute personalen från Manpowers kontor. På andra orter har flygblad delats ut.
Konflikten började med att Manpower sade upp SAC-medlemmen Daniel Sandor.
– Först vägrade de erkänna att de hade sagt upp honom. Sedan, under sittande förhandling varslade de om avsked. Vi hotade med stridsåtgärder och fick då ett skambud på sex månadslöner för att köpa ut vår medlem. Det fanns ingen anledning för oss att acceptera, säger det fackliga ombudet Elisabeth Skoglund.

När förhandlingen återupptogs varslade Manpower ändå om uppsägning.
– Vi tyckte det var lika bra att köra direkt. Vi hade lovat med stridsåtgärder om de försökte säga upp honom. Vi är trötta på att chefer och företag behandlar folk illa hela tiden. Vi har också lagt en nyanställningsblockad mot Manpower. Om Arbetsförmedlingen förmedlar jobbsökande till Manpower kommer vi att vidta strids-åtgärder mot dem också. Bemanningsföretag förstör så mycket för arbetstryggheten, de är inte omtyckta och det bidrar till att folk ställer upp så mycket.
Elisabeth Skoglund anser att det inte finns någon grund för uppsägningen. David Sandor har bara kommit sent till sitt arbete några gånger när han varit pappaledig.
Förhandlingarna med Manpower skulle återupptas onsdagen denna vecka, och på torsdagen planerar Kalmar LS att blockera Manpowers kontor i Kalmar och Växjö.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984