Inrikes

Skräpjobb på Platsbanken

Trots upprepade anmälningar av vissa arbetsgivare har AMS inte hindrat dessa från att annonsera, trots att regelverket medger detta. Ungdomar riskerar att förlora sin a-kassa om de hoppar av arbeten med enbart provision och ingen garanterad inkomst, skriver tidningen. – Det är uppenbart att AMS tänker mer på sin egen statistik än på ungdomarnas situation, […]

Trots upprepade anmälningar av vissa arbetsgivare har AMS inte hindrat dessa från att annonsera, trots att regelverket medger detta. Ungdomar riskerar att förlora sin a-kassa om de hoppar av arbeten med enbart provision och ingen garanterad inkomst, skriver tidningen.

– Det är uppenbart att AMS tänker mer på sin egen statistik än på ungdomarnas situation, säger Handelstjänstemannaförbundets Gunilla Granberg till TCO-tidningen.

– Det är skandal att Platsbanken förmedlar skitjobb som dödar våra kroppar och själar. Enda vägen framåt är att vi tar saken i egna händer. Smiter undan de värsta jobben och sabbar när vi tvingas in i dem, skriver organisationen Arbetsförnedringen i en kommentar.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984