Utrikes

Pakistanska kvinnor varnas för NGO-arbete

I distriktet Mansehra har flera kvinnor lämnat sina tjänster sedan moskéer i somras reste krav på att alla NGO:s skulle avskeda sina kvinnliga anställda eller lämna distriktet innan juli månad tog slut. Frivilligorganisationerna anklagas av religiösa krafter i Pakistan för att vara ”västvärldens agenter” och för att de ”sprider vulgaritet och förstör religionen”. Aktivister har […]

I distriktet Mansehra har flera kvinnor lämnat sina tjänster sedan moskéer i somras reste krav på att alla NGO:s skulle avskeda sina kvinnliga anställda eller lämna distriktet innan juli månad tog slut.

Frivilligorganisationerna anklagas av religiösa krafter i Pakistan för att vara ”västvärldens agenter” och för att de ”sprider vulgaritet och förstör religionen”. Aktivister har också förbluffats över president Musharrafs uttalande förra året, då han efter att en kvinnoaktivist blivit gruppvåldtagen på order från ett byråd och ansökte om visum för att ta sig till Kanada, sa att kvinnor såg till att bli våldtagna för att få åka till Kanada.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984