Utrikes

Lettisk gayparad angripen

Pridedeltagare i Riga i Lettland angreps i helgen av en liten grupp nynazister efter en gudstjänst. Redan tidigare hade myndigheter förbjudit arrangörerna att hålla en Prideparad. Lettlands president Vaira Vike-Freiberga, och även svenska regeringen, protesterade mot förbudet, men en domstol i Riga beslutade i fredags på nytt att inte tillåta paraden. Enligt RFSL kunde motdemonstranter […]

Pridedeltagare i Riga i Lettland angreps i helgen av en liten grupp nynazister efter en gudstjänst. Redan tidigare hade myndigheter förbjudit arrangörerna att hålla en Prideparad. Lettlands president Vaira Vike-Freiberga, och även svenska regeringen, protesterade mot förbudet, men en domstol i Riga beslutade i fredags på nytt att inte tillåta paraden.

Enligt RFSL kunde motdemonstranter trots att polisen var på plats kasta ägg och avföring på gudstjänstdeltagarna.

Den holländska Europaparlamentarikern Sophie In’t Veld som deltog i gudstjänsten riktade skarp kritik mot den lettiska polisen:

– Den lettiska polisens passivitet är skandalös. De verkar göra absolut minimum, skriver brittiska nättidningen PinkNews.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga