Inrikes

Jobbjakt backar

Jobbjakt.se, den auktionsbaserade arbetsförmedlingen, har backat ännu mer från sin ursprungliga idé. Själva auktionsfunktionen, där arbetssökande kan bjuda under varandra, är nu frivillig. I stället lägger arbetsgivaren en fast lön från början. För de arbetsgivare som ändå väljer att ha auktion om lönen gäller lägst 50 kronor i timmen. 50-kronorsgränsen infördes som ett svar på […]

Jobbjakt.se, den auktionsbaserade arbetsförmedlingen, har backat ännu mer från sin ursprungliga idé. Själva auktionsfunktionen, där arbetssökande kan bjuda under varandra, är nu frivillig. I stället lägger arbetsgivaren en fast lön från början. För de arbetsgivare som ändå väljer att ha auktion om lönen gäller lägst 50 kronor i timmen. 50-kronorsgränsen infördes som ett svar på facklig kritik.

En annan ny funktion är att arbetsgivare kan bjuda på auktioner med arbetssökande. Tanken är att den arbetsgivare som betalar högst lön och erbjuder bäst villkor vinner auktionen.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Kriminella möter blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga