Inrikes

Blockad mot Fortum

Totalt stängdes ett 60-tal personer ute från arbetsplatsen under den tid som blockaden pågick. Enligt Kalle Svensson från Solna LS var den enda reaktionen lite sura miner och de flesta vände bara på klacken när de såg blockaden. – Det vara bara någon enstaka som kom fram och frågade vad vi ville, säger han. Efter […]

Totalt stängdes ett 60-tal personer ute från arbetsplatsen under den tid som blockaden pågick. Enligt Kalle Svensson från Solna LS var den enda reaktionen lite sura miner och de flesta vände bara på klacken när de såg blockaden.
– Det vara bara någon enstaka som kom fram och frågade vad vi ville, säger han.
Efter långdragna förhandlingar och diskussioner om det juridiska läget avbröt polisen slutligen blockaden med hänvisning till ordningslagen. Syndikalisterna menar däremot att rätten till fackliga stridsåtgärder, inklusive blockad, är inskriven i grundlagen och därmed måste vara överordnad.
Under lördagen genomfördes även en flygbladsutdelning utanför Fortums familjedagar på Gröna Lund i Stockholm.

Forum vill inte ge några kommentarer till Arbetaren, utan hänvisar vidare till Carl Bro AB som är det företag som direkt anlitat Snille. Där meddelar informationsansvarige Margareta Söderholm i sin tur att företaget avvaktar den pågående processen i Arbetsdomstolen, AD. Det gör också Snille Bemannings Isak Nilsson. Han säger även att Snille redan gått ifrån den anställningsform – projektanställningar på prov – som Solna LS kritiserat.
Kalle Svensson, Solna LS, kallar det för en undanmanövrer:
– Fortum har det yttersta ansvaret, oavsett om de anlitat underentreprenörer i två led. Processen i AD handlar om Snilles stämning mot oss – den är inte till för att pröva lagligheten i våra krav. Och de nya anställningsformerna som Snille tillämpar betraktar vi som ungefär lika otrygga som de gamla.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga