Kultur

Goa gubbars klubb

I lördags morse klockan 8.30 var det dags igen – ett nytt frågelekprogram från Göteborg. I P1. Jag ska säga det direkt, några av mina käraste vänner är göteborgare. Gôrgoa göteborgare. Själv är jag nollåtta och periodvis flitigt lyssnande radiot som betraktar tidiga helgmornar som en utmärkt tid för lite lättsamt småprat i etern. Kanske […]

I lördags morse klockan 8.30 var det dags igen – ett nytt frågelekprogram från Göteborg. I P1.
Jag ska säga det direkt, några av mina käraste vänner är göteborgare. Gôrgoa göteborgare. Själv är jag nollåtta och periodvis flitigt lyssnande radiot som betraktar tidiga helgmornar som en utmärkt tid för lite lättsamt småprat i etern. Kanske till och med med några kluriga frågor mellan ett par intelligenta människor. Men hur många okunniga göteborgare har man lust att höra, spekulerande i kuriosa med sina ”snabba” käftar?
De förväntas i programidé efter programidé att krysta fram något skarpt om en konsert med Nationalteatern för 30 år sedan. Kanske tror producenter i väst att det är med svenska folket som med vuxna när de går på cirkus: Plats för skratt när tjockisen kommer in.

Här förväntas man skratta, eller åtminstone mysa riktigt gôtt när göteborgaren öppnar truten för en förväntad vits. Men för er som ”missade” förra veckans Ta plats kan jag upplysa om att jag till och med tyckte synd om Sara Arén Wennerblom – känd från Filmkrönikan i SVT – som råkat tacka ja till den enda förväntade prestationen – att spänd som en fiolsträng spåna kring något som knappt någon kan orka hålla intresset uppe för en längre stund.
Ämnet var att koppla ihop ljud med städer, ett audiellt På spåret – vem kom på den idén? Stackars Sara var också den enda som inte ens fick stilpoäng. Hon vitsade inte tillräckligt dumt. Fast dumt tillräckligt, enligt min mening.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga