Inrikes #18/2023

MTR:s vd: “Att visstidsanställa tågvärdar – en lösning”

MTR:s vd Joakim Sundh svarar på Arbetarens frågor över mejl. Han skriver att MTR visstidsanställer nya tågvärdar som en tillfällig lösning, och att lokförare fått möjlighet till utbildning i att köra tågen ensamma.

MTR:s vd Joakim Sundh vill inte ställa upp på en telefonintervju, utan svarar på Arbetarens frågor över mejl. Hans pressekreterare Rebecca Lundin menar att det beror på att han just nu har "fullt fokus på att stötta verksamheten". Joakim Sundh skriver att det är en lösning att visstidsanställa nya tågvärdar medan de gamla omplaceras i nya yrken.

Det har kommit väldigt mycket kritik mot utredningen, som genomförts av konsultbolaget WSP. Ingen som genomfört utredningen har pratat med anställda, skyddsorganisationer eller fackliga organisationer på pendeltågen. Tycker du som vd att den ändå är giltig ur ett säkerhetsperspektiv?

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga