Bild #6/2023

Här är satirvinnaren

Bilden är beskuren, hela bilden syns nedan. Bild: Henry Åström (Beskuren)

Henry Åström från Älvsjö har i dag korats till vinnare i Flammans satirtävling med en parafras på Goyas Saturnus slukar sin son.

I dag utsågs vinnaren i Flammans tävling över de bästa satirerna av Turkiets president. Tecknaren Henry Åström vinner prissumman på 10 000 kronor med följande motivering:

En parafras på Goyas mästerverk Saturnus slukar sin son från 1823, som svarar på ondskan i hans samtid av krig och inkvisition. Denna gång är det Turkiets president som äter sina barn. Slagkraftig men vacker, naiv men skräckinjagande – vinnarbilden fångar situationens varje nyans.”

Bild: Henry Åström, Älvsjö
Bild: Henry Åström, Älvsjö

Det kom in över 400 bidrag till tävlingen och vinnaren sampubliceras av: Expressen Kultur, Liberal Debatt, Syre, Internationalen, Arbetaren, Sydöstran, Ny tid (Finland).

– Vi är överväldigade av intresset. Tävlingen har omskrivits som en ”skandal” i turkisk media, och vi har fått in över 400 bidrag. Vi har också fått ett starkt stöd av modiga tidningar som Arbetaren, som vill stå upp för yttrandefriheten. Engagemanget för det fria ordet och för kurdernas sak är starkt i Sverige. Oavsett var Nato-processen landar så ska inga autokrater ges inflytande över vad som får sägas i Sverige, säger Flammans chefredaktör Leonidas Aretakis till Arbetaren.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga