Inrikes #53/2022

Mordet i Almedalen utreds som terrorbrott

Mannen sitter häktad för dådet i Visby, som nu klassas som terrorbrott. Säkerhetspolisen bedriver förundersökningen under ledning av åklagare på Riksenheten för säkerhetsmål. Foto: Karl Melander/TT

Säpo tar nu över utredningen för mordet på Ing-Marie Wieselgren under Almedalsveckan. Brottsrubriceringen har ändrats till terroristbrott genom mord. Den häktade 32-åringen, som är en välkänd nazist, misstänks även ha förberett ytterligare mord.

Brottsmisstankarna mot 32-åriga Theodor Engström, som sitter häktad för mordet på Ing-Marie Wieselgren, psykiatrisamordnare på Sveriges kommuner och regioner, har ändrats till terroristbrott genom mord, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på sin hemsida. Mannen greps på plats och har erkänt dådet.

Mannen, som är en välkänd nazist och har starka kopplingar till bland annat den militanta nazistsekten Nordiska Motståndsrörelsen, misstänks även för förberedelse till terrorbrott genom förberedelse till mord.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga