Utrikes #25/2022

Florida klubbar homofobisk skollag

"Vi kommer att säkerställa att föräldrarna kan skicka sina barn till skolan för att få utbildning, inte indoktrinering", sade delstatens guvernör i samband med att han skrev under den kritiserade lagen. Foto. Douglas R. Clifford/AP/TT

Nu blir det förbjudet för skolor i Florida att undervisa barn under nio år om sexuell läggning och könstillhörighet. Den kontroversiella lagen klubbades under måndagen av den republikanska guvernören Ron DeSantis.

Kritiken från människorättsorganisationer, lärare och Vita huset har varit hård. Men i måndags klubbades den så kallade ”Don´t say gay”-lagen som förbjuder skolor att informera barn under nio år om så väl sexuell läggning som könstillhörighet.

Guvernören Ron DeSantis, som enligt nyhetsbyrån TT är en potentiell framtida presidentkandidat för Republikanerna, har sagt att föräldrar genom lagen ges möjlighet att stämma skolförvaltningar som bryter mot reglerna.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga