Utrikes #21/2022

Syriska soldater på väg mot Ukraina

Brandmän kämpar vid ett lägenhetshus som träffats av ryska granater i utkanten av Kiev.
Foto: Ukrainian State Emergency/AP/TT

De blodiga striderna i Ukraina fortsätter. På måndagsmorgonen kom exempelvis uppgifter om att minst 90 ukrainska barn ska ha dödats sedan den ryska invasionen påbörjades för snart tre veckor sedan. Samtidigt ska Ryssland ha rekryterat tusentals legosoldater från Syrien som kan vara på väg för att strida inne i Ukraina.

Kriget i Ukraina går nu in på sin tredje vecka. Miljontals människor befinner sig på flykt och ingenting tyder på att de ryska attackerna kommer att minska i styrka. Civila mål har bombats och i flera ukrainska städer råder det brist på både mat, vatten och medicinsk utrustning. Läget beskrivs på många håll som allt mer desperat för varje timme som går. Inte minst för civilbefolkningen.

Under måndagsmorgonen meddelade exempelvis den ukrainska åklagarmyndigheten att minst 90 barn ska ha dödats i striderna, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Även ett trettiotal sjukvårdsanläggningar har attackerats och förstörts av rysk granateld med flera dödsoffer som följd, enligt världshälsoorganisationen WHO.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga