Litteratur #48/2021

Osorterat i Vardagar

Ulf Lundell är transparent i sina Vardagar-böcker men spelar också upp en klassisk drömliknande mansroll. Foto: Privat

Efter många sidor av Lundells hittills fem Vardagar-böcker ställer man sig lite vilsen – vad vill han? Det är små fina kullar men också djupa dalar i betraktelserna över livets gång och minnen.

Hur vill författaren till Vardagar-böckerna bli läst? Tänker han på sina olika läsekretsar medan han skriver och funderar på hur de ska reagera på det han skriver. Det är frågor jag ofta ställt mig under läsningen av särskilt de två senaste volymerna, Vardagar 4 och Vardagar 5. Flera tusen sidors läsning i fem tjocka dagboksliknande verk som började med en positiv ambitionschock i Vardagar våren 2018 har blivit en viktig del av Ulf Lundells arbete, ändå nämner han projektet mer sällan än något annat i böckerna.

Ulf Lundell är en erkänt flitig arbetsmyra med moral därvidlag. Står i ateljén och tillverkar tavlor som han säljer i sitt galleri, skriver låtar, sätter ihop turnéer, gör skivor, kontaktar folk, alltihop har kontakt med försörjning och känslan av rätten att gå rakt fram med båda fötterna på jorden. Mota livets intighet effektivt. Man associerar till något gammaldags, långt ifrån spekulationskultur och liberal konsumismkarusell. Betalar skatt och gör reda för sig.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga