Utrikes #6/2021

Risk för besvikelse hos Biden-anhängare

Joe Biden underteckna sina första ordrar som nytillträdd president. Men besvikelsen kan bli stor för de som hoppas på en helt ny kursändring av den amerikanska politiken. Foto: Evan Vucci/TT Foto: Evan Vucci/TT

USA återansluter sig till både Parisavtalet och världshälsoorganisationen, WHO. Dessutom stoppas det fortsatta och hårt kritiserade murbygget mot Mexiko. Men nu väntar en tuff tid för den nytillträdde presidenten Joe Biden och många av hans anhängare riskerar att bli besvikna, inte minst de på den demokratiska vänsterkanten.

Precis som tidigare presidenter rivstartade Joe Biden sitt första dygn i Vita huset. En rad kontroversiella beslut fattade av Donald Trump revs upp och nya lagar infördes genast. Precis som utlovat undertecknade den nytillträdde presidenten bland annat Parisavtalet, som Trump hoppade av sommaren 2017, och anslöt återigen USA till världshälsoorganisationen, WHO.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984