Utrikes #62/2020

Katastrofer kan fördjupa fattigdomen för miljontals i Bangladesh

Manju Begum, 85, står framför sitt översvämmade hus i Medeni Mandal i distriktet Munshiganj i Bangladesh. Hon säger att hon inte fått någon hjälp av myndigheterna trots att det gått över en vecka sedan hennes hem fylldes av vattenmassorna. Foto: Farid Ahmed/IPS

Bangladesh har drabbats av de värsta översvämningar som landet upplevt på två decennier. Detta innebär ytterligare ett hårt slag i ett land där coronapandemin redan fått stora ekonomiska konsekvenser. Experter varnar nu för att miljontals människor kan drivas in en förvärrad fattigdom.

Förra veckan rapporterade Bangladeshs katastrofmyndighet att en tredjedel av landets yta påverkats av översvämningarna och att närmare 5,5 miljoner människor drabbats av vattenmassorna. Minst 145 människor uppgavs på söndagen ha omkommit, främst på grund av drunkning eller av ormbett, i de 33 av landets 64 distrikt som drabbats av översvämningarna.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hej där 👋

 

Vill du ha mer av Arbetaren? Skriv upp dig på nyhetsbrevet så får du 👇

✔ Senaste rubrikerna två gånger i veckan

✔ Utvalda reportage på söndagar