Kultur #30/2020

Teaterskatter blir för alla på nätet

Två legendarer att lyssna på: Inga Tidblad och Edvin Adolphson 1936. Foto: TT

Nätet har gjort att en hel del kultur som ansetts exklusiv blir allmänt tillgänglig, varken geografiskt avstånd eller en tunn plånbok utgör hinder att se en teaterföreställning eller en konsert. I väntan på att små och stora scener kan återuppta sin verksamhet försöker teaterarbetare ge andra bilder av vad teater kan vara.

När coronaviruset på allvar tvingade arbetsplatser runt om i landet (och världen) till sjukskrivningar och försiktighet med sin publik kunde repetitionsarbete  som pågått i månader plötsligt framstå som meningslöst. Många teaterarbetare kämpar nu för både sin egen försörjning men också för scenernas överlevnad. Men många teaterhus och -grupper visar föreställningar och samtal kring dem på nätet. Även andra yrkeskategorier inom branschen får visa upp sig, och scenografer, maskörer och kostymskapare kommer fram.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hallå  👋

Vill du läsa senaste numret av vårt låsta Månadsmagasin gratis på webben? Skriv upp dig på nyhetsbrevet så skickar vi det på mejlen.

Nyhetsbrevet innehåller:

✔ Senaste rubrikerna två gånger i veckan

✔ Utvalda reportage på söndagar