Utrikes #23/2020

Corona: “Vi är inte kanonmat”

En arbetare på SDA i Bologna håller upp en skylt på vilken det står skrivet: "Io resto a casa. Non sono carne da macello", vilket kan översättas till ungefär "Jag stannar hemma. Jag är inte kanonmat". Foto: SI Cobas

Facken och arbetarna ger sig inte. Strejkerna och protesterna på fabriker och lager i Italien fortsätter. I måndags gick hundratals arbetare på Amazon i Piacenza ut i strejk. Men också cykelbud i landet protesterar och ställer krav på rätten till en karantäninkomst.

Arbetaren har tidigare rapporterat om strejkerna på fabriker, lager, stålverk och varv runt om i Italien i protest mot att tillräckliga säkerhetsåtgärder inte vidtagits med anledning av coronaviruset.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga