Kultur #7/2020

Utställning som utmanar normer

Konstnären Per-Arne Sträng beskriver utställningen är ett motstånd mot konsumtion, byråkratisering och inlåsning i olika fack. Foto: Kanslibyrån

“Vår konst är ett motstånd kring konsumtion, byråkratisering och inlåsning i olika fack” säger Per-Arne Sträng, den ene av konstnärerna bakom Kanslibyrån. I ett pressmeddelande inför öppnandet av utställningen “Alternativa försvarsåtgärder”. UTSTÄLLNING Kulturanmälan Utställning: Alternativa försvarsåtgärder Medverkande: Per-Arne Sträng och John Huntington 25 januari – 14 mars Alingsås konsthall Kanslibyrån består av Per-Arne Sträng (f.1976) […]

“Vår konst är ett motstånd kring konsumtion, byråkratisering och inlåsning i olika fack” säger Per-Arne Sträng, den ene av konstnärerna bakom Kanslibyrån. I ett pressmeddelande inför öppnandet av utställningen “Alternativa försvarsåtgärder”.

UTSTÄLLNING
Kulturanmälan
Utställning: Alternativa försvarsåtgärder
Medverkande: Per-Arne Sträng och John Huntington
25 januari – 14 mars
Alingsås konsthall

Kanslibyrån består av Per-Arne Sträng (f.1976) och John Huntington och beskrivs som en aktivistgrupp och konstnärlig institution som ifrågasätter rationalitet, lydnad och effektivitet genom konstnärlig kamp i både det publika och personliga.

Utställningen är retrospektiv och visar verk ur Kanslibyråns drygt tolvåriga verksamhet som visar på deras försök att ladda vardagliga föremål och situationer med mänsklig snarare än maskinell närvaro. Eller projektet Kontraproduktion, som genom långsamhet och småskalighet tar fram skulpturer och installationer. I urval visas också verket Aktionsarkivet bestående av i nuläget över femhundra interventioner som utmanar invanda normer.

Under februari och mars finns även konstnärssamtal och framträdande av poeten Lina Ekdahl på programmet.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga