Inrikes #62/2019

Aktivister stoppade flygbränsle till Arlanda

Genom att aktivister tog sig in på det inhägnade området i söndags stoppades bränsleleveranserna till Arlanda flygplats under ett dygn. Foto: Jana Eriksson

Ett femtiotal personer samlades i söndags för en civil olydnadsaktion vid Arlanda utanför Stockholm som en protest mot den planerade utbyggnaden av flygplatsen. Några av deltagarna tog sig bland annat innanför ett stängsel för att stoppa tåget som transporterar flygbränsle.

Bakom den uppmärksammade aktionen stod nätverket Flyglarm Arlanda, som det senaste året arbetat mot den planerade utbyggnaden av flygplatsen. Skälet är att de anser att flygandet måste minska av miljö- och klimatskäl.

Genom att aktivister tog sig in på det inhägnade området stoppades bränsleleveranserna till flygplatsen under ett dygn.

– Genom aktionen exponerar vi bränsleleveranserna, som är en del av den skadliga infrastrukturen på Arlanda. Om flygplatsen byggs ut kommer flygandet att öka, vilket skulle leda till ökade leveranser av flygbränsle som förbränns av flygplanen och därmed till ökade utsläpp. Det kan vi inte acceptera, säger Agnes Lansrot från Flyglarm Arlanda i ett pressmeddelande.

Fotografen Jana Eriksson dokumenterade aktionen i bilder:

Foto: Jana Eriksson
Foto: Jana Eriksson
Foto: Jana Eriksson
Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga