Inrikes #85/2018

Svårt skadad brandman avled av sina skador

Den deltidsbrandman som skadades allvarligt under ett släckningsarbete i Uddevalla tidigare i år har avlidit på sjukhus. Det rapporterade flera medier under torsdagen.

Det var i mitten av april tidigare i år som bitar av ett brinnande tak rasade över den 39-årige deltidsbrandmannen. Olyckan inträffade i Uddevalla kommun och mannen kördes med ambulans till sjukhus, där hans tillstånd bedömdes som livshotande.

Brandmannen har sedan dess vårdats på sjukhus för sina allvarliga skador och i onsdags avled han, efter en lång rad komplikationer där hans tillstånd pendlat upp och ned.

Under torsdagen hissades flaggorna på brandstationer runt om i Sverige på halv stång.

– Vi har haft en återkommande tät kontakt med familjen. Vi har varit hos honom ganska återkommande på sjukhuset under vård. Nu orkade han inte längre, säger räddningschefen Bengt Eriksson i Räddningstjänst Bohuslän Mitt till Aftonbladet.

Dödsolyckan var den andra som drabbade en brandman i Sverige i år. Den första inträffade i Värmland i slutet av augusti.

Arbetssituationen för just deltidsbrandmän har varit omdebatterad de senaste åren, särskilt i samband med sommarens många allvarliga skogsbränder.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga