Redan sparkade lurade till firmafest

När personalen bjöds på fest visste de inte att de skulle få sparken. Arbetsköparen hade redan vidtagit åtgärder för att säga upp de anställda, och flytta produktionen till Tjeckien. Nu känner de sig lurade och förda bakom ljuset.

Inrikes
När Esab tog över verksamheten från Sandvik-koncernen fick de anställda löfte om att produktionen skulle stanna i Sandviken.
Foto: Johanna Norin/TT

Det är tidningen Dagens Arbete som berättar historien om de anställda vid företaget Esab i Sandviken. Där tillverkas svetstråd, en produktion som innan årsskiftet ingick i Sandvik-koncernen men som för sex månader sedan togs över av Esab.

När företaget tog över produktionen fick de 40 anställda välja. Antingen gavs de möjlighet att vara kvar inom Sandvik Material Technology eller så fortsatte de med sina gamla jobb under den nya arbetsköparen. Efter löfte om att produktionen inte skulle flyttas från Sandviken valde alla att jobba vidare hos den nya ägaren.

I maj bjöds samtliga anställda på en fest för att fira 100 dagar hos Esab. Vad de då inte viste var att ägaren redan då meddelat Arbetsförmedlingen att de anställda skulle sägas upp och att produktionen skulle flyttas till Tjeckien.

– Vi känner oss lurade. De har gått bakom ryggen på oss ljugit, säger Hanna Lindberg som är ordförande i den lokala Metallklubben på företaget till Dagens Arbete.

Enligt facket säger Esabs ledning att verksamheten inte går med tillräckligt mycket vinst. Samtidigt, förklarar man, är siffrorna desamma som när köpet genomfördes vid årsskiftet.

Esabs enhetschef i Sandviken, Henrik Calander, säger till Dagens Arbete att förhandlingar just nu pågår och att varsel inte är bindande. Samtidigt framhåller han att det när det gäller möjligheterna för fortsatt produktion i Sandviken handlar om en tolkningsfråga.

– Tillverkningen i Sandviken är visserligen mycket bra och specialiserad men ska vi hålla oss konkurrenskraftiga så måste vi vidta åtgärder för att sänka kostnaderna, säger Henrik Calander till Dagens Arbete.