Inrikes #78/2017

Pussade minderårig anställd – döms till böter

En företagare i Höörs kommun i Skåne har dömts för sexuellt ofredande av en 17-årig anställd. Mannen som pussat flickan mot hennes vilja försvarade sitt beteende inför tingsrätten med att den anställda ”är en söt tjej, vilket inte var en nackdel”.

Det var i december för snart ett år sedan som den välkände företagaren i den skånska orten Höör ska ha ofredat den 17-åriga flickan. Mannen, som i veckan dömdes i Lunds tingsrätt, ska ha pussat den anställda på munnen mot hennes vilja i samband med ett samtal om den anställdes framtid på företaget.

Lite tidigare ska han också ha kommenterat hennes utseende med att hon var ”smal och fin men kanske behövde äta upp sig lite”, skriver Sydsvenska Dagbladet.

I samband med samtalet ska företagaren även ha kramat flickan och pussat henne på kinden. Flickan stod dock med händerna vid sidorna och uppger att hon kände sig fasthållen. Hon har beskrivit hur hon fått panik när mannen efter det dessutom pussat henne på munnen och hon ringde genast en anhörig som hämtade henne på arbetsplatsen.

Flickan valde senare att inte jobba kvar och företagaren har nu dömts att betala 7 000 kronor i skadestånd för sexuellt ofredande. I förhör har mannen erkänt och menat att det var ”en ingivelse” samt att den anställde ”är en söt tjej, vilket inte var en nackdel”.

Utöver skadeståndet till flickan döms mannen att betala 80 dagsböter.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga