Inrikes

Mystiska brev oroar Solsidanbor

Ett brev som uppgivits komma från polisen och Skatteverket har polisanmälts flera gånger av boende i Solsidan. Nu avslöjas vilka som ligger bakom.

Som om inte hotet om en nära förestående sightseeingtur genom området vore nog har Solsidanborna nyligen utsatts för ett udda spratt. Någon som utgett sig för att representera polisen och Skatteverket har skickat ett brev där mottagaren på grund av sin höga inkomst uppges tillhöra en högriskgrupp för olika typer av kriminalitet. För att undvika punktmarkering och hårdgranskning av hushållet uppmanas Solsidanborna kontakta handläggare Lars Ahlmark. Deras bekymrade telefonsvararmeddelanden spelas upp i en film som nu skickas runt på internet.

Arbetaren fick tag på en av personerna bakom ”Lars Ahlmark”, som uppger att sprattet är ett sätt att belysa klasskonflikter.

– Vi drar ned brallorna på överklassen för att synliggöra konflikten mellan arbetarklass och överklass.

Bakom skämtet om att Solsidanbornas höga inkomster gör dem mer brottsbenägna finns statistiska fakta, hävdar ”Lars Ahlmark”.

– De brott som verkligen kostar pengar begås av de rika. Ekonomiska brott ökar, medan exempelvis våldsbrott minskar, säger han.

– Samtidigt ökar polisnärvaron i arbetarområden. 

Daniel Wiklander

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984