Inrikes

Klimatblockad mot Vägverket

I fredags blockerades ingången till Vägverkets kontor i Solna utanför Stockholm av aktivister från klimatnätverket Klimax. Blockaden var en protest mot nya satsningar på motorvägar.

Tio aktivister kedjade fast sig framför de två ingångarna, medan resten delade ut flygblad och talade med förvånade tjänstemän, alltmedan hårdrockslåten ”Highway to hell” spelades i aktivisternas bandspelare. Budskapet om ”helvetesmotorvägen”, som återkom även på banderoller och i flygblad, syftade på vägprojektet Förbifart Stockholm.
– Processen som nu leder fram till Förbifart Stockholm har varit odemokratisk. I stället för att utgå från de behov som finns har Vägverket bestämt vad de vill bygga, och sedan anpassat argumentationen efter det, sade Klimax presskontakt Alfred Hallmert.

Bakgrunden till aktionen är att resultaten av den så kallade Stockholmsförhandlingen väntas presenteras under vecka 50.
Under ledning av Carl Cederschiöld, m, har riksdagspartierna förhandlat om trafiksatsningar i Stockholmsregionen, och av allt att döma är det nya stadsmotorvägar som ses som lösningen.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga