Kultur

Sex på buss

Kolik förlag deklarerar stolt att man nu bryter med ”den astråkiga patriala kulturen och erbjuder antimoral, kvinnliga subjekt och hälsosam perversion”. Mja … inte är det så väldigt mycket perversion, om man inte har extremt snäva definitionsramar över vad som är ”normalt”, men visst får kvinnan här vara ett skamlöst subjekt som inte ber om […]

Kolik förlag deklarerar stolt att man nu bryter med ”den astråkiga patriala kulturen och erbjuder antimoral, kvinnliga subjekt och hälsosam perversion”. Mja … inte är det så väldigt mycket perversion, om man inte har extremt snäva definitionsramar över vad som är ”normalt”, men visst får kvinnan här vara ett skamlöst subjekt som inte ber om ursäkt för impulser och minst sagt egotrippad lust.

Robert får sällskap/blir påflugen på bussen av Lena, han försöker värja sig för denna målsökare eftersom han ”har en flickvän” men faller för snacket och blir till slut lite sugen han med. Han drar en snyftvals om den jobbiga kärleksrelationen men Lena har lite svårt att koncentrera sig; hon ”är så kåt”. När hon fått sitt är hon också färdig med Robert, och det är fräckare än det låter.

Det här är faktiskt en historia som växer vid flera genomläsningar, det finns en överraskning på slutet, som skapar nya bottnar, och berättelsen kan kan ses ur ett nytt perspektiv nästa gång. Ja, jag skulle vilja säga att historien kräver omläsning. Och då kan man ju passa på att njuta ordentligt av Jan Bieleckis teckningar som, liksom ofta inom serievärlden, inte alls är så enkla som man kan tro i förstone.

Att berätta en historia är en sak, att gestalta den en helt annan. Jag väntar ivrigt på fortsättningen – och lite hälsosam perversion blir då något att se fram emot.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga