Satir

Bildt i kris med Kuba

Kubakrisen eller som den kallas i Havanna vikingakrisen har bara växt i omfattning under veckan. Enligt ögonvittnen ska utrikesminister Carl Bildt ha stormat in i FN-byggnaden, trippad på flugsvamp, och försökt skalla generalsekreteraren Ban The Moon med hornen på hjälmen innan han verbalt gav sig på Kuba för kränkningar av mänskliga rättigheter. Kubas FN-sändebud är […]

Kubakrisen eller som den kallas i Havanna vikingakrisen har bara växt i omfattning under veckan. Enligt ögonvittnen ska utrikesminister Carl Bildt ha stormat in i FN-byggnaden, trippad på flugsvamp, och försökt skalla generalsekreteraren Ban The Moon med hornen på hjälmen innan han verbalt gav sig på Kuba för kränkningar av mänskliga rättigheter. Kubas FN-sändebud är förstås chockerad:
– Vi har gjort allt i vår makt för att närma oss västvärldens värderingar: skickat inspektörer för att lära oss om demokratiseringmetoderna på Guantánamo, startat vårt eget krig mot terrorn komplett med massarresteringar av långsökta riskpersoner och nu senast sneglade vi faktiskt på Svenska FRAs socialliberala övervakningsmodell. Ska de här påhoppen vara tacken?

Bildt skrävlade även om att svensk diplomatpost öppnats av kubanerna och att det är en uppenbar kränkning av Sveriges integritet innan han tuppade av. ”Men om man inte har något att dölja och rent mjöl i påsen så är det väl inget att uppröras över?” frågar sig kubanska tidningen Grandma.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga