Inrikes

Aktionsturné i Motala

Manifestationerna gick under temat ”Vi har rätt till…”.– Alla har rätt till mat, bostad, arbete, vård, trygghet – det är det vi vill säga, och uppmärksamma folk på att det inte fungerar så i praktiken idag. För att ta de mest extrema fallen så finns det officiellt 23 hemlösa i Motala idag och bara 15 […]

Manifestationerna gick under temat ”Vi har rätt till…”.
– Alla har rätt till mat, bostad, arbete, vård, trygghet – det är det vi vill säga, och uppmärksamma folk på att det inte fungerar så i praktiken idag. För att ta de mest extrema fallen så finns det officiellt 23 hemlösa i Motala idag och bara 15 härbärgesplatser, varav en del inte ens har dusch, säger Tom Svensson, föreningens ordförande.
Under de gångna dagarna har Motstånd Motala, bland annat tillsammans med vissa av dessa hemlösa, lagt ut sovsäckar och kokat soppa i socialtjänstens väntrum, lagt sig i dörröppningen till kommunhuset och blivit utburna därifrån av polisen, och tagit en offentlig debatt med socialdemokratiska politiker. Sammanlagt ett 20-tal personer deltog i de olika aktionerna.

I lokalpressen har diskussionen mycket kommit att handla om huruvida de metoder som använts är demokratiska eller inte.
– Vi använder civilt motstånd utan våld som en väg att synlig-göra problemen. Vi har tidigare suttit i många möten med företrädare för kommunen och socialen, men aldrig nått några resultat. Det har vi fått först när vi tog till spektakulära aktioner, säger Tom Svensson.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga