Inrikes #4/2023

Varnades av Postnord: “Jag tänker inte ge upp”

– Jag är förberedd på det värsta. Men jag tänker inte ge upp. Jag känner stort stöd från mina kollegor och andra i min närhet och kommer bestrida erinran och ta kampen för rätten till yttrandefrihet för mig och mina kollegor, säger Emilia Leijon-Amrén. Foto: Privat

Brevbäraren Emilia Leijon-Amrén har fått tre varningar från Postnord efter att hon har larmat om arbetsvillkoren.
– Om det behövs så är jag beredd att ta fallet till domstol. Det är min skyldighet, säger hon till Arbetaren.

Efter att ha arbetat som brevbärare i hemorten Östersund i cirka sex år bestämde sig Emilia Leijon-Amrén för att testa vingarna i huvudstaden. Det var ett stort steg för henne, som aldrig hade lämnat hemmiljön någon längre tid innan. Hon begärde förflyttning inom Postnord och fick en plats på postterminalen i Årsta, där hon började arbeta i maj 2021.

Men det blev inte som hon tänkt.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga