Inrikes #4/2023

Ingen utredning av Erdoğan-dockan

Förra veckans dock-aktion har fått stor internationell uppmärksamhet och retat gallfeber på den turkiska regimen. Foto: Rojavakommittéerna

Det finns inget brottsligt i den uppmärksammade dockhängningen av Turkiets president Erdoğan som genomfördes utanför stadshuset i Stockholm i slutet av förra veckan. Det meddelade kammaråklagare Lucas Eriksson på måndagsförmiddagen.

Bilderna på Erdoğan-dockan har nått stor internationell uppmärksamhet och bland annat fått den turkiska regimen att rasa. Även svenska politiker, som den senaste tiden kritiserats hårt för de pågående förhandlingarna med Ankara, har fördömt Rojavakommittéernas aktion. Till exempel förklarade statsminister Ulf Kristersson att han förstår Turkiets reaktioner och han kallade aktionen för ”avskyvärd”. 

Turkiet har bland annat krävt att aktivisterna i det svenska nätverket ska gripas och talman Andreas Norlén planerade besök i det turkiska parlamentet ställdes med kort varsel in efter dockupphängningen.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga