Utrikes #75/2022

Översvämning­arnas offer kräver mer hjälp

En säng har med båt räddats från en av de byar som fortfarande står helt under vatten efter översvämningskatastrofen i provinsen Sindh. Foto: Altaf Hussain Jamali/IPS

Översvämningskatastrofen i Pakistan fortsätter och i de värst drabbade provinserna har hela byar förblivit under vatten. I utkanten av staden Pangrio har hundratals bybor som förlorat allt spärrat av en huvudväg i protest mot uteblivna hjälpinsatser.

Under förra veckan spärrade mängder av bybor av huvudvägen utanför staden, som ligger i provinsen Sindh. De säger sig ha fått nog nu. I över en månads tid har deras byar varit dränkta i förorenat vatten medan de tvingats övernatta utomhus under bar himmel. Under dagarna har människor svårt att skydda sig mot den heta solen och på nätterna plågas byborna av myggor.

De vill kunna återvända till det som finns kvar av deras hem. Men först behöver de hjälp med att få vattnet att sjunka undan. Ghulam Ghaus bor numera i ett tält som är omgivet av stora bruna vattenmassor. Han säger att familjens gård, där de odlade bomull, tomater och hirs, nu har gått förlorad.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984