Kulturtipset #90/2021

Filmfestival med hjärta för organisering

Alex Veitch, Suhaida Nassor, Susanne Ovelius, Talat Bhat är med och arrangerar filmfestivalen som äger rum i Malmö helgen den 12 till 14 november. Foto: Magnus Renström

I helgen går Arbetar Filmfestivalen av stapeln i Malmö. En filmfestival som lägger fokus på organisering, samtal och att lära av varandra. Arbetaren pratar med Alex Veitch, som är med och arrangerar festivalen, några timmar innan öppning.

Vad är Arbetar Filmfestivalen? 

– Det är en bred, fackligt finansierad filmfestival med fokus på hur vi kan organisera oss på olika sätt för att skapa förändring. I år är det femte året vi kör festivalen och det kommer bland annat att komma aktivister, fackliga representanter och personer som har haft olika former av problem på sina arbetsplatser för att delta i samtal under helgen, säger Alex Veitch och fortsätter: 

– I år fokuserar vi på flera områden. Det stora spåret på festivalen är arbetsplatsorganisering. Ett annat är fackets roll i att motarbeta klimatförändringarna, ett tredje är bostadsorganisering. Till det senare spåret kommer vi bland annat att få hit organiserade från bostadskampen i Berlin för att byta erfarenheter med folk här.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hallå  👋

Vill du läsa senaste numret av vårt låsta Månadsmagasin gratis på webben? Skriv upp dig på nyhetsbrevet så skickar vi det på mejlen.

Läsare av nyhetsbrev får 👇

✔ Senaste rubrikerna två gånger i veckan

✔ Utvalda reportage på söndagar