Signerat #41/2021

Jag kan inte glömma Kerstin

Maria Robsahm, skribent Foto: Privat

Den här krönikan var svår att skriva. Jag mår illa av hur människors död och de anhörigas sorg plötsligt förvandlas till en segerdans för den höger som nu tror sig ha segervittring. I en valrörelse som tycks ha börjat över ett år före riksdagsvalet. Men jag kan inte glömma Kerstin.

Hur hon tillbringade en hel natt framför sin man, som med ett skarpladdat hagelgevär satt på en köksstol framför henne och sa att han skulle döda henne. En hel natt, frågade jag. Ja, en hel natt, svarade hon. Klockan var väl strax före elva på kvällen, och jag såg att han hade det där svarta i ögonen. När allt var över hade det börjat ljusna. Klockan var väl strax före fem, tror jag. Dödligt skjutvapenvåld. Just nu handlar det om unga män. Det vänder sig i magen. Jag tänker på Kerstin. På att hon klarade sig. Men att andra inte hade sådan tur.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984