Film #86/2020

Surrogat i en industri

Kurumi poserar med "sin" surrogatmamma Cristal. Foto: Sven Blume

I Kalifornien har statens liberala lagar gjort att Los Angeles kunnat inta en särställning av global fertilitetsindustri, en verksamhet som i många länder knappt betraktas som rumsren, i Sverige, som på många platser, inte ens laglig. Ändå är det en globalt  snabbt växande industri som tävlar med adoption i popularitet. Regelverket verkar oklart, en mängd […]

I Kalifornien har statens liberala lagar gjort att Los Angeles kunnat inta en särställning av global fertilitetsindustri, en verksamhet som i många länder knappt betraktas som rumsren, i Sverige, som på många platser, inte ens laglig. Ändå är det en globalt  snabbt växande industri som tävlar med adoption i popularitet. Regelverket verkar oklart, en mängd situationer kan uppstå på vägen – vad händer om kvinnan som väntar barnet ångrar sig och vill behålla det? Vad händer om de biologiska föräldrarna ändrar sig och inte vill ha barnet, kanske inte vill betala den summa som är överenskommen? Eller om barnet inte föds frisk och därför inte är välkommet?

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga