Utrikes #70/2020

Friande dom för journalistmord oroar

Hundratusentals personer tog del i de protester runt om i Slovakien som mordet på journalisten Jan Kuciak och hans fästmö Martina Kusnirova utlöste. Det tvingade premiärministern och inrikesministern att avgå.
Hundratusentals personer tog del i de protester runt om i Slovakien som mordet på journalisten Jan Kuciak och hans fästmö Martina Kusnirova utlöste. Det tvingade premiärministern och inrikesministern att avgå. Foto: Ed Holt

I torsdags friade en domstol den slovakiska affärsman som åtalats för att ha beordrat mordet på den undersökande reportern Jan Kuciak. Domen väcker bestörtning bland landets journalister och pressfrihetsorganisationer.

Affärsmannen Marian Kocner stod åtalad för att ha legat bakom mordet på Jan Kuciak, som arbetade för nyhetssajten Aktuality.sk, samt dennes fästmö Martina Kusnirova. Båda 27-åringarna sköts till döds i februari 2018.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hej där 👋

 

Vill du ha mer av Arbetaren? Skriv upp dig på nyhetsbrevet så får du 👇

✔ Senaste rubrikerna två gånger i veckan

✔ Utvalda reportage på söndagar