Utrikes #43/2020

Kampen mot hiv tappar mark i Ryssland

Hiv-epidemin i Ryssland är en av de värsta i världen och minst 1,2 miljoner människor beräknas vara hiv-smittade. Men nu har det blivit svårare att nå ut med både bromsmediciner och förebyggande service, uppger personer som arbetar för hiv-smittade i landet. Foto: Ed Holt/IPS

Ryssland är ett av de länder i världen som är hårdast drabbat av hiv och aids. Men kampen mot epidemin tappar nu mark då landets redan hårt belastade sjukvård även tvingas att försöka hantera den växande covid-19-pandemin.

De officiella dödstalen är låga, men Ryssland ligger samtidigt i toppen i fråga om antalet rapporterade fall av covid-19. Hundratals sjukhus i landet har meddelat att de drabbats av utbrott av sjukdomen och enligt rapporter har mängder av läkare och annan sjukvårdspersonal dött i pandemin.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hej där 👋

 

Vill du ha mer av Arbetaren? Skriv upp dig på nyhetsbrevet så får du 👇

✔ Senaste rubrikerna två gånger i veckan

✔ Utvalda reportage på söndagar