Litteratur #42/2020

En kvinna fylld med våld

Nina Bouraoui. Foto: Mathias Grate

Sylvie Meyer som är berättare i Nina Bouraouis roman Gisslan har blivit lämnad av sin man. Hon blir inte arg, för hon ser pragmatiskt på livet: ”Det finns män som inte går sin väg, och ofta slutar det illa, till och med riktigt illa, i bästa fall blir det krig hemma, i värsta fall blodbad […]

Sylvie Meyer som är berättare i Nina Bouraouis roman Gisslan har blivit lämnad av sin man. Hon blir inte arg, för hon ser pragmatiskt på livet: ”Det finns män som inte går sin väg, och ofta slutar det illa, till och med riktigt illa, i bästa fall blir det krig hemma, i värsta fall blodbad och alla dör. Min man skonade oss, han gav sig av med sin tomhet, lät inte någon betala för något, vare sig mig eller mina söner, det är också därför som jag inte förebrår honom. Han lämnade oss vid liv.”

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga