Inrikes #27/2020

Efter fackets krav – får lön för coronaslitet

Vårdpersonalen i Stockholm är under hård press, särskilt på de avdelningar som hanterar coronapatienter. Men trots coronakris och att många avdelningar arbetat under krisvillkor har de varit utan den extra ersättning som krislägesavtalet skulle ge, tills nu. På torsdagen meddelade regionen att de nu ska begära att avtalet ska aktiveras. Något som SKR nu har godkänt.

Pressen på personalen inom Stockholmsvården ökar för varje dag och för varje ny coronapatient som behöver isoleras eller intensivvårdas. På flera av regionens sjukhusavdelningar jobbar personalen 12,5-timmarspass. Men trots att kriterierna för att aktivera det krislägesavtal som regionen har med Vårdförbundet varit uppfyllda, enligt facket, drog sig regionen in i det längsta.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga