Utrikes #1/2020

Macheteattack mot judisk församling

Församlingsmedlemmar, inklusive rabbinen, Chaim Rottenberg till vänster, firar ankomsten av den nya torahn dagen efter en man stormade in och knivhögg flera personer i hans hem. Foto: Craig Ruttle/ TT

Fem personer knivskadades efter att en gärningsman gick till attack mot en judisk församling i delstaten New York, under firandet av högtiden Chanukka. Polisen har gripit en person och dådet utreds som ett hatbrott.

Det var sent under lördagskvällen som dådet ägde rum i en rabbins bostad i Monsey i delstaten New York, i USA, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

En man beväpnad med en kniv ”stor som ett kvastskaft” och maskerad med sjal gick till attack, säger vittnesmål till The New York Times.

– Så fort han kom innanför dörren började han attackera folk till höger och vänster. Vi hann knappt reagera. Jag bad för mitt liv, berättar 65-årige Aron Kohn.

Mannen försökte sedan ta sig in i en synagoga. Men personerna hade då hunnit låsa dörren efter de hört skrik inifrån bostaden.

Han flydde då platsen i en bil. Polisen uppgav senare att de gripit den misstänkte gärningsmannen.

Fem personer skadades i attacken, varav två allvarligt.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga