Utrikes #92/2019

Stora feministiska protester i Paris

Protester ägde rum i ett trettiotal städer och involverade ett sjuttiotal organisationer, Gula västar, sociala rörelser, fackliga organisationer och partier. Hashtaggen #NousToutes (All of us) användes på sociala medier. Foto: Daniele Napolitano

I lördags, i anslutning till dagen för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor, anordnades feministiska demonstrationer i ett trettiotal städer runt om i Frankrike. De största protesterna ägde rum i huvudstaden Paris där tiotusentals personer gick ut på gatorna. Arbetaren publicerar foton från manifestationen.

Tiotusentals personer runt om i Frankrike gick ut på gatorna i samband med dagen för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor. Många klädde sig i den symboliska färgen lila och hashtaggen #NousToutes (All of us) användes på sociala medier. Protester ägde rum i ett trettiotal städer och involverade ett sjuttiotal organisationer, Gula västar, sociala rörelser, fackliga organisationer och partier.

Enligt den brittiska nyhetstidningen the Guardian har minst 116 kvinnor blivit mördade i Frankrike i våld i nära relationer under 2019 och kvinnoorganisationer i Frankrike larmar om våld i hemmet som ett utbrett problem i landet. Många beskriver protesten i Paris som en historisk marsch.

Foto: Daniele Napolitano
Foto: Daniele Napolitano
Foto: Daniele Napolitano
Foto: Daniele Napolitano
Foto: Daniele Napolitano
Foto: Daniele Napolitano
Foto: Daniele Napolitano
Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga