Stora feministiska protester i Paris

I lördags, i anslutning till dagen för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor, anordnades feministiska demonstrationer i ett trettiotal städer runt om i Frankrike. De största protesterna ägde rum i huvudstaden Paris där tiotusentals personer gick ut på gatorna. Arbetaren publicerar foton från manifestationen.

Tiotusentals personer runt om i Frankrike gick ut på gatorna i samband med dagen för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor. Många klädde sig i den symboliska färgen lila och hashtaggen #NousToutes (All of us) användes på sociala medier. Protester ägde rum i ett trettiotal städer och involverade ett sjuttiotal organisationer, Gula västar, sociala rörelser, fackliga organisationer och partier.

Enligt den brittiska nyhetstidningen the Guardian har minst 116 kvinnor blivit mördade i Frankrike i våld i nära relationer under 2019 och kvinnoorganisationer i Frankrike larmar om våld i hemmet som ett utbrett problem i landet. Många beskriver protesten i Paris som en historisk marsch.

Foto: Daniele Napolitano
Foto: Daniele Napolitano
Foto: Daniele Napolitano
Foto: Daniele Napolitano
Foto: Daniele Napolitano
Foto: Daniele Napolitano
Foto: Daniele Napolitano