Inrikes #76/2019

Skyddsombud på lager varnar för livsfara

Lager 157:s centrallager i Ulricehamn. Foto: Arbetsmiljöverket

Handels skyddsombud på butikskedjan Lager157:s centrallager har fått nog av löften om åtgärder av den ”rent livsfarliga” arbetsmiljön. De anmäler därför nu företaget till arbetsmiljöverket. Företaget lovar åtgärder.

Två år med hala lastbryggor, höga ostadiga staplar med gods som hotar att välta och truckar som kör i smala gångar utan sikt. Situationen har fått skyddsombuden på butikskedjan Lager 157:s centrallager i Ulricehamn att anmäla sin arbetsköpare till arbetsmiljöverket. I anmälan beskriver de arbetsplatsen som inte bara ”kaotisk” utan även ”rent livsfarlig”.

– De har fram till den 3 oktober på sig och om vi inte ser något ljus i tunneln då så får Arbetsmiljöverket åka dit, säger Ernad Suntic, regionalt skyddsombud för Handels till förbundets tidnings Handelsnytt.

Och företaget håller med, även om företagets operativa chef inte vill använda ordet ”livsfarlig”.

– De har helt rätt i beskrivningen, det föreligger brister. Men vi har haft en dialog med ombuden och har en plan för att det här ska åtgärdas, säger Johanna Winther, operativ chef på Lager 157 till tidningen.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga