Inrikes #48/2019

”Inskränkningarna av strejkrätten slår mot fackmedlemmarna”

I intervjuer med Arbetaren lägger Emil Boss och Erik Helgesson fram sina tankar om vad de nya strejkrättsinskränkningarna innebär. Foto: Johan Apel Röstlund/Adam Ihse/TT

De nya strejkrättsinskränkningarna slår mot de personer som är i störst behov av stöd, och gynnar kriminella företag. Det säger Emil Boss, LS-fackombud inom SAC Syndikalisterna. Även de som gör rätt enligt lagen kan få se sina andrahandsavtal meningslösa, säger Erik Helgesson från Hamnarbetarförbundet.

SAC Syndikalisterna och Hamnarbetarförbundet har i debatten beskrivits som de som med de nya inskränkningarna av strejkrätten kommer att tvingas sitta stilla i båten.

Men enligt Emil Boss från Stockholms lokala samorganisation, LS, av SAC Syndikalisterna och Erik Helgesson från Hamnarbetarförbundet är det inte organisationerna som sådana som är de stora förlorarna.

I stället är det, enligt dem, alla fackmedlemmar och arbetsmarknadens mest utsatta som tar smällen.

I två intervjuer får Emil Boss och Erik Helgesson ge sina tankar gällande riskerna för just de egna medlemmarna, men även för andra anställda i  Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga